Kaynaştırma yoluyla eğitim, özel eğitim gerektiren ve normal gelişim gösteren bireylerin bir arada eğitimi alınarak, aynı eğitim olanaklarından eşit ölçüde faydalanmaları esasına dayanan bir uygulamadır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin psikososyal ve akademik yönden gerekli yaşam becerilerini kazanmalarında, kaynaştırma eğitimi önemli bir role sahiptir.Kaynaştırma yoluyla eğitim, özel eğitim gerektiren bireylere katkı sağlarken normal gelişim gösteren bireylere de engelli biriyle bir arada yaşama konusunda olumlu tutum ve davranışlar kazandırır. Bu kazanç toplumsal bütünleşmeye de önemli bir katkı sağlar. Toplum özel eğitim gerektiren çocukları normal gelişen çocuklarla eş düzeyde destekleyebilir ve kucaklayabildiği zaman geleceğine daha umutlu bakma şansına da sahip olacaktır. Bu umudun gerçekleşmesi ancak okul ve ailelerin elele çalışması ile mümkündür. Unutmayınız ki bizim onlara yaptığımız destekler lütüf değil onların hakkıdır.
Özel eğitim gerektiren bireylerin eğitim sürecinde görev alan öğretmenler ve yöneticileri bilgilendirici kaynak yayınları sizlerle paylaşıyoruz.Keyifli okumalar dileriz.
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı(BEP) Yol Haritası İçin TIKLAYINIZ.
Neden Nasıl Niçin Kaynaştırma konulu kitapçık için TIKLAYINIZ.
Kekeme Bir Öğrencim Var(Öğretmen El Kitabı) için TIKLAYINIZ.
İşitme Engelli Öğrenciler için Öğretmen Kılavuz Kitabu için TIKLAYINIZ.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite/Aşırı Hareketlilik Bozukluğu Olan Çocukların Eğitiminde Öğretmen El Kitabı için TIKLAYINIZ.
Üstün Yetenekli Bireylerin Öğretmenlerine Öneriler için TIKLAYINIZ.
Özel Öğrenme Güçlüğü konulu broşür için TIKLAYINIZ.
Görme Yetersizliği konulu broşür için TIKLAYINIZ.