İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Şehit Mahir Ayabak İmam Hatip Ortaokulu

''Do Have Fun Learn'' E-Twinnning Projesi

Okulumuzda okul öncesi öğretmeni Aslı TAŞ'ın da içerisinde yer aldığı ''Do Have Fun Learn'' e-twinning projesi yürütülmektedir.Projenin hedefleri ve beklenen sonuçlar şu şekildedir:

EĞLENEREK ÖĞRENİN

Projemiz 4-6 yaş arası öğrencilerimizle 3 farklı atölye çalışması oluşturmak, bilgiyi deneme yanılma yöntemiyle keşfedip bilgiyi yapılandırarak kazanımlar sağlamaktır. 20. yüzyılın insanında olması gereken çevre bilincine ve dünya kültürüne sahip olacaklar. Ayrıca eleştirel düşünmeyi, problem çözmeyi, sorgulamayı ve eğlenmeyi öğrenmek, yer-yön, hareket ve matematik becerilerini geliştirmek, teknolojiyi tüketmek yerine verimli ve doğru kullanmayı öğrenmek amaçlanmaktadır.

PROJE HEDEFLERİ

1. Öğrencilerimiz Doğayı tanıyacaklar. Doğayı tanıma kapsamında yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle etkinlikler düzenlenecek.

2. Projemiz kapsamında öğrencilerimiz basit deneyler yaparak öğrenme sürecine dahil edileceklerdir.

3. 21. yüzyıl becerilerini aktif olarak kullanmak

4. Disiplinlerin bilgi birikimini bir araya getirerek daha anlamlı, özgün ürünler yaratmak

5. Öğrenciler dijital yaratıcılığı keşfetme fırsatına sahip olur,

6. Teknolojinin bir parçası olarak çevrede ve dünyada meydana gelen olaylardan haberdar olmak, düşünce ve fikirlerde detaya inerek analiz ve sentez düzeyine ulaşmak

7. Sayısal düşünme, problem çözme, yaratıcılık ve takım çalışması gibi yetkinliklerin geliştirilmesi,

8. Araştırmaya, incelemeye yönelerek, farklı bilgi modelleri üzerinde çalışarak yaratıcılıklarını kullanır ve sorumluluk kazanırlar.

9. Dijital okuryazarlığı daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek

1. Toplum önünde kendilerini daha rahat ifade edecekler.

2. Doğa bilincini ve doğa sevgisini kazanmış olacaklar.

3. Çocukların gözlem becerileri geliştirilecektir.

4.Bilimsel ve sanatsal kelime dağarcığını geliştirmiş olacak

5. Risk alma ve girişimci olma becerisi geliştirilecektir.

6. Araştırma ve bilgiye ulaşma yollarını öğreneceklerdir.

7. Teknolojik araç ve gereçleri öğrenmiş ve kullanmış olacaklardır.

8. Yaparak, yaşayarak öğrenmeyi sağlayacaklar.

15-04-202415-04-202415-04-2024

Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 11:02 - Görüntülenme: 38